Az idegen nyelvi készségek vizsgálatának és fejlesztésének lehetőségei tanulási zavarral küzdő tanulóknál - Dr. Alpekné Borbély Zsófia (2021)
Dolgozatom a tanulási nehézségek, és ezen belül a diszlexia definíciójával és azokkal a jellegzetes problémákkal foglalkozik, melyeket ezek a nehézségek az idegen nyelvtanulás során okoznak. Kérdőíves kutatásomban az oktatási intézményembe járó tanulási nehézséggel rendelkező és nem rendelkező angolul tanuló, érettségire készülő diákok nyelvtanulási motivációját, technikáit és a számukra nehézséget okozó tevékenységeket, készségeket vizsgálom és hasonlítom össze. Emellett összegyűjtöm és ismertetem azokat a módszertani alapelveket, melyet a részképesség zavarral küzdő tanulók angol nyelvtanításában sikerrel alkalmazhatók.