A vízbiztonság kialakításának lehetőségei hazánk óvodai oktatásának keretein belül - Holpert Szandra (2021)
Szakdolgozatom témája az „Úszásoktatás óvodás korú gyermekek számára”, címe ,,A vízbiztonság kialakításának lehetőségei hazánk óvodai oktatásának keretein belül”. Témaválasztásomat korábbi személyes tapasztalataim határozták meg. Úszásoktatói végzettségem szerettem volna óvodapedagógiai végzettséggel kiegészíteni, hogy egyszer valóra válhasson az álmom, s óvodás korú gyermekekkel foglalkozhassak, vízbiztossá tehessem őket. Kutatómunkám célja volt felmérni hazánk óvodáinak lehetőségeit, esetleges támogatásokat. Megvizsgáltam azokat a kérdéseket, szempontokat, melyek a gyermekek jövőjére vannak nagy hatással. Igyekeztem betekintést nyerni a családok helyzetébe, megismerni a szülők véleményét a témámat illetően. A problémák feltárására miszerint az egyik legnagyobb gond a létesítmény hiánya, valamint a 3-5 éves korosztálynak szinte egyáltalán nincs biztosítva az óvoda keretein belül az úszás lehetősége, megoldási javaslatot tettem, s őszintén remélem, hogy a közeljövőben pozitív változást tapasztalhatunk hazánk oktatási intézményeiben ebben a kérdésben.