Ungarisch-deutsche zweisprachige Pädagogik und Traditionsbewahrung im Ganter Deutschen Nationalitäten Kindergarten - Rádl Ildikó (2021)
Diplomamunkám témája a magyar-német kétnyelvű pedagógia feltárása és a hagyományőrzés volt a Gánti Német Nemzetiségi Óvodában. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek az óvodában mielőbb megismerjék népi hagyományainkat. A magyar mellett a család által beszélt nyelvet (Pl.Német) a magyar-német származású szülők is használják. Csak azok alakíthatják a jövőt, akik ismerik a múltat ​​és a jelent.