Az integráló óvodák felépítése és működése a győri Sün Balázs Óvoda Benedek Elek Tagóvoda és Gyógypedagógiai Hálózat bemutatásán keresztül - Vántus Janina Ágnes (2021)
Mai változó világunkban egyre több sajátos nevelést igénylő, valamint beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő gyermekekkel találkozhatunk. Szakdolgozatom célja, hogy minél többen megismerhessék az integráló intézményeket, azokon belül is főként az óvodákat. Fontos tudni, hogy nem csak szegregáló, hanem integráló intézmények is léteznek, amelyeknek a célja, hogy az SNI-s és BTMN-s gyermekeket fejlesszék az átlagosan fejlődő társaikkal együtt. Szakirodalmak segítségével a fontosabb fogalmakat mutatom be. Azért, hogy minél alaposabb legyen a dolgozatom, három féle kutatást is végeztem. Online kérdőívet, amiben a szülők attitűdjét mértem fel az integrálással kapcsolatban. Interjúim során a győri Sün Balázs Óvoda Benedek Elek Tagóvoda és Gyógypedagógiai Hálózat egykori és mostani munkatársai közül kérdeztem három személy véleményét. Végül pedig személyes tapasztalataimat tártam fel, amelyeket fél éves munkám során tapasztaltam, mint integráló óvodában diploma nélküli óvodapedagógus.