Bábos Játékok a Waldorf Óvodákban Érzékenyítés, Kreativitás Fejlesztés a Bábok Nyelvén - Gábor Bianka (2021)
Napjaink digitális társadalmában egyre kevésbé jut idő a szabad játékra és az olvasott mesére a gyermekek életében. Ez hatalmas problémát jelent, hiszen a belső képalkotás és az óvodás korra jellemző tanulási folyamatok akadályozottak. A pedagógiai bábjáték segítséget nyújthat a vizuális ingerek és a gyermeki fantázia egyensúlyának helyreállításában. A gyermeki gondolkodásmódra építve és az ideális körülmények megteremtésével fejlődnek a gyermek testi, szellemi és érzelmi képességei. Ezeket a körülményeket a Waldorf-pedagógia ismerete megalapozza, mely az óvodapedagógus kreatívitására is fejlesztő hatással van.