A bölcsődés gyermek játéka a nemek aspektusából - Klausz Diána (2021)
A Dolgozatom legelőször a témaindoklásomat tartalmazza bevezetésként. Majd elsőként a játék alapjától, vagyis a játéktörténetről kezdtem el írni. Röviden leírtam a régebbi korok felfogásait a játékról, játéktevékenységekről. Ezen belül kitértem a játéknak a személyiségfejlesztő szerepére. Kisgyermeknevelőként mindenképpen szerettem volna említést tenni a gyermekek bölcsődei játékairól. Milyen tevékenységeket végeznek, és miért jók azok. Pár gondolatban a bölcsődei játékkészletről is írtam ennél a résznél. Majd ezek után tértem ki a dolgozat fő témájára, a bölcsődés gyermekek játékainak nemek szerinti felosztására. Ebben a témában megemlítettem a nemi szerepeket, nemi identitást, és a genderelméletről is írtam érintőlegesen. Ezek után kezdtem bele a kutatásom kiértékelésébe. Először is leírtam a feltett hipotéziseimet, majd a kutatásom célját, módszerét. Utána kezdtem el bemutatni a kapott eredményeket, amiket a végén összegeztem a hipotéziseim szerint. Leírtam, hogy mi az, ami beigazolódott, és mi az, ami esetleg nem. A végén pedig záró gondolatként összegeztem, az egész dolgozatomat, és hogy mit adott nekem a kutatásokkal együtt.