Tehetséggondozás kisgyermekkorban - Balogh Nóra (2021)
Ez a dolgozat kisgyermekek tehetségével foglalkozik. Azon belül is ezen gyermekek lelkivilágával, illetve szülői, családi háttérével. A dolgozat során a témával felmerülő kérdéseimre kerestem a választ. Amelyek a gyermekek lelkiállapotának változásáról szólnak, miután kiderül a tehetség, a tehetség örökölhetősége, illetve a szülői lelkiállapot és anyagitehernek a kérdése érdekelt. Kutatásomhoz két kérdőívet tettem nyilvánossá amelyeket, olyan szülők töltöttek ki, akik tehetséges gyermeket nevelnek, illetve olyan pedagógusok, kiknek pályája során sikerült tehetséges emberekkel foglalkozniuk. Melyeknek eredményét pedig, diagrammok segítségével tettem láthatóbbá. Kutatásom eredményeképpen, válaszaimra átfogó és színes válaszokat kaptam, melyek segítségével sikerült, kérdéseimre és feltevéseimre megkapnom a kellő választ. Hipotézismeimet cáfolnom illetve több esetben igazolnom. Ezzel is kis mértékben gazdagítva a tehetséggondozás területét.