Vadászat és vadismeret az óvodai nevelésben - Bucsuházy Viktória (2021)
Dolgozatomban a környezeti nevelésről, az erdőpedagógia módszerről és erdei iskolákról valamint a vadászok munkájának megimsertetéséről írtam, mindezt az óvodai nevelésre vetítve. Ismertettem, hogy hogyan alakult a környezeti nevelés az évek során. Írtam az erdőpedagógia kialakulásáról és módszeréről. Az erdészeti erdei iskolák kialalkulásáról, szabályozásáról és az ott használt módszerekről. Ismertettem az Ismerd meg a vadászokat! projektet és kifejtettem a szakirodalmak alapján, hogy hogyan érdemes a gyerekek személetét formálni a vadászat témában. Kutatást végeztem óvodapedagógusok körében, melyben azt kutattam, hogy foglalkoznak-e az óvodákban a magyar erdők vadvilágával, valamint, hogy ezt mennyire tartják fontosnak az óvónő. Illetve azt is, hogy az óvodapedagógusok kérnek-e külső szakmai segítséget a környezeti nevelés során és tartanak-e kapcsoltaot vadásztársaságokkal hivatásos vadászokkal az óvodai neveléshez kapcsolódva.