Idős fák és hozzájuk kapcsolódó mikroélőhelyek felmérése a Zalaapáti-hát déli részén Survey of old trees and depending microhabitats in south part of Zalaapáti-hát region - Sándor Orsolya (2021)
Szakdolgozatom elsődleges célja az idős fák és hozzájuk kapcsolódó mikroélőhelyek felmérése Zalaapáti-hát déli részén. Felmérésem során Liszó község határán tizenkettő erdőrészletet valamint Surd öreg fáit és mikroélőhelyeit mértem fel. A fák faját, törzsátmérőjét, magasságát és helyzetét, valamint a mikroélőhelyeket rögzítettem. Felméréseim alapján megállapítható, hogy minél több idős fa és mikroélőhely található egy területen annál egészségesebb és fajgazdagabb az adott erdőrészlet. A kapott adatok alapján kijelenthető, hogy a felmért területeken szükség van az öreg fák és mikroélőhelyek számának növelésére és fontos lenne a vágásos üzemmódról átállni a folyamatos erdőborítást biztosító erdőgazdálkodásra.