Lenti város környezetállapotának vizsgálata - Pöszér Veronika (2021)
Szakdolgozatomban Lenti város környezetállapotát vizsgálom. Kitérek a városban és környezetében esetlegesen felmerülő környezetvédelmi problémákra és javaslatokat teszek a környezet állapotának javítása érdekében. Bemutatom a LE-KO Építőipari Kft. és a „KERKA-GENETICS” Kft. környezetre gyakorolt hatásait, valamint környezetvédelmi fejlesztéseit. A két létesítménnyel kapcsolatban javaslatokat teszek a kibocsátások további csökkentésére. Szakdolgozatom készítése során arra a következtetésre jutottam, hogy Lenti város és környezetének környezeti állapota megfelelő, környezetterhelése nem jelentős.