GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSBAN ÉLŐ GYERMEKEK KÖRÉBEN VÉGZETT MESERAJZ VIZSGÁLAT - Udvardi Helga (2021)
Szakdolgozatom témájául gyermekek érzelmi fejlődésének vizsgálatát választottam meserajz elemzés módszerével. Szakirodalmi adatok bebizonyítják, hogy a lányok és a fiúk fejlődése között is különbség van. Ez a különbség a mese tartalmi és karaktereinek ábrázolásában és színhasználatban jelenik meg leginkább. Gyermekkorom óta kapcsolatban vagyok gyermekvédelmi intézményben nevelkedett személyekkel, így az évek során láthattam és megtapasztalhattam, a különbségeket a gyermekotthonban, illetve nevelőszülőknél és vérszerinti családban nevelkedett gyerekek között. Szakdolgozatomban azt is szeretném kideríteni, hogy ez a rajzaikban, hogy jelenik meg.