A gyermekek zöldségfogyasztási szokásainak vizsgálata a Nárai Aranykapu Óvodában - Szőllős-Laki Zsuzsanna (2021)
Dolgozatom az egészséges életmód és ezen belül a gyermekek táplálkozási, zöldség- és gyümölcsfogyasztási szokásait kommentálja. Ezentúl bővebben tárgyalja a fenntarthatóságot, mint napjaink nagyon is aktuális probléma forrását. Rávilágít a mai ember fogyasztási, vásárlási szokásaira, a pozitívumaira, negatívumaira. Kitárgyalja és bemutatja a kertpedagógia céljait, a környezeti nevelés pontosságát a zöld óvodákban. Betekintést nyerhetünk ezen típusú óvodák működését, programját és annak beépülését az óvodai nevelésbe. Feltárja a kutatási eredményeimet, az óvónői interjúk, szülői kérdőívek és a gyermekek zöldségekkel, gyümölcsökkel kapcsolatos ismeretei tekintetében. Tanulmányozza a zöld óvodák felé vezető utat, melynek mérföldköveit végig olvasva egy rendkívül érdekfeszítő barangoláson vehetünk részt. S végül összegzésként megismerhetik eredményeimet, véleményeimet, saját személyes tapasztalataimat a témával kapcsolatosan.