A COVID-19 járvány első hullámának hatása a nappali tagozatos egyetemisták egészségmagatartására - Berkenyés Dóra (2021)
A szakdolgozatom középpontjában az egyetemi hallgatók egészségmagatartásának alakulása, változása áll, a járványhelyzet első hullámának hatására. Kutatásom célja az volt, hogy teljes képet kapjak a nappali tagozatos egyetemi hallgatók egészségmegőrző magatartásáról, kockázati magatartásáról, megküzdési módjairól, mentális jóllétéről. Kérdőívet készítettem a témához kapcsolódóan, amely teljesen anonim volt, az eredményeket összesítve használtam fel a kiértékelés során. 115 fő adott választ az általam összeállított kérdéssorra. A kutatásomban használt tesztcsomag összesen 4 nagyobb szakaszból, azon belül 30 tételből állt, összeállítása során a Megküzdési Módok Kérdőívet is felhasználtam. A kérdőív átlagértékei alapján arra tudok következtetni, hogy az emberek szokásai, egészséges életmódra vonatkozó viselkedése nem változott, vagy nem nagy mértékben. Az egyetemista hallgatók nagy többségének sikerült megbirkózni a veszélyhelyzet adta feszültséggel, mindenki törekedett a pozitív dolgokat megtalálni az adódott szituációban.