A Soproni Óvónőképző Intézet és jogutódjainak megítélése, a volt hallgatók szemszögéből - Soós-Meiczinger Dóra Edina (2021)
Kutatásommal kíváncsi voltam arra, hogy hogyan is érezték magukat a hallgatók a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán, vagy jogelődjében, a Soproni Óvóképző vagy a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán. Kutatásomat írásos kikérdezés módszerével hajtottam végre, kérdőív segítségével, melyet online formában lehetett kitölteni. Ezáltal életszerűbb eseményekkel a hallgatók megosztották kifejtős válaszaikban saját tapasztalataikat, gondolataikat, élményeiket az intézménnyel kapcsolatban. A kérdőív kitöltőit két nagy csoportra osztottam, a 2000-es évek előtt, és után végzett hallgatók. Ezáltal két nagy csoport alakult ki, így megtudtam azt , hogy milyen volt a hangulat az intézményben különböző időszakokban. Összességében a válaszokat tekintve a többség rendkívül elégedett volt az intézménnyel mind a gyakorlati, mind az elméleti képzéssel. A hallgatók kifejtős válaszait figyelembe véve ellenőriztem elégedettségüket. Mind a két csoportból jelezték páran hiányaikat, melyeket a képzés során másként csináltak volna. Azonban elmondható , hogy a kitöltők jelentős többsége elégedetten emlékezik vissza egyetemi éveikre.