Bölcsődei testnevelés szerepe a kisgyermekkorban Korai testmozgás fejlesztése, technikája, módszere; sport megszerettetése - Teszéri Rebeka (2021)
Szakdolgozatom a testi nevelés fontosságáról, annak megszerettetéséről, módszereiről, fejlesztéséről szól. A sport és a mozgás jóval több annál, mint hogy az embereket versenyre késztesse. Hozzájárul az egészség megőrzéséhez, illetve a betegségek megelőzéséhez. A mozgás megadja az emberek számára mindazt, amelytől a testi és lelki egészség is szinten tartható, egyúttal fejleszthető. Továbbá segít a felesleges energiák előnyös felhasználásában és a szabadidő hasznos eltöltésében. A mozgás megalapozását és a sport megszerettetését nem lehet elég korán kezdeni. A bölcsődei mozgásos tevékenységek megvalósulásával, egészségesebb, aktívabb gyermekeket nevelhetünk. Dolgozatomban többek között kitérek a mozgásfejlődésre; a motivációra és dicséretre, mint a mozgás megszerettetésének eszközeire; illetve a bölcsődében előforduló legfontosabb torna mozgásanyagokra.