Nemesnyár faültetvények agroerdészeti rendszerré történő átalakítása lehetőségének vizsgálata - Szabó Miklós Árpád (2021)
Diplomamunkám készítése során először a faültetvények és agroerdészeti rendszerek szakirodalmának áttekintést végeztem el. Terepi méréseim során egy energetikai célú nemesnyár faültetvényen biomassza hozam meghatározását célzó méréseket végeztem. A mérések során a nyárak hajtásainak mellmagassági kerületét mértem, ebből pedig egy fajta specifikus képlettel számoltam ki a biomassza hozamot. A talajokból 100 cm3-es mintákat vettünk, amiknek a térfogattömegét határoztuk meg. A diplomamunkám során nemesnyár faültetvények agroerdészeti rendszerré történő alakításának a lehetőségét vizsgáltam meg, technológiai és gazdasági szempontokat szem előtt tartva, illetve a lehetséges ökológiai hatásokat vizsgáltam szakirodalmi források alapján.