„BÁBELI ZŰRZAVAR?” avagy A CSALÁDON BELÜLI KÉTNYELVŰSÉG német-magyar kétnyelvű családok gyermeknevelése a két nyelv és annak használatát befolyásoló környezeti és családon belüli hatások figyelembevételével - Molnár Csenge (2021)
A szakdolgozatomban a kétnyelvűséggel foglalkozom. Először az emberi nyelv kialakulását és fejlődését mutatom be, majd a nyelvek sokszínűségén keresztül a többnyelvűség jelenségét ismertetem. A témám fő részében a kétnyelvűség megjelenését, annak a gyermekek nevelésében betöltött szerepét mutatom be, erősen támaszkodva saját gyakorlati tapasztalataimra. Megállapításaimat egy 23 kérdéses, csak német-magyar kétnyelvű családokkal végzett kérdőíves kutatással támasztom alá.