Folyamatgépesített fakitermelések vizsgálata előhasználatokban - Berdár Zoltán Mihály (2021)
A diplomamunkám során a Rottne H8D harveszter teljesítményét, hatékonyságát, valamint kíméletességét vizsgáltam előhasználatokban. Ennek érdekében munkaidő szerkezet elemzést és kíméletességi vizsgálatokat hajtottam végre. Mindemellett munkámat gyakorlati tapasztalatokkal is kiegészítettem. A Rottne H8D harveszter méréseimet tekintve elmondható, hogy állománytól és beavatkozástól függően a teljesítménye eléri a 11-14 m3-t üzemóránként. Kíméletesség szempontjából a tapasztalom az volt, hogy elsősorban a gépkezelők odafigyelésén múlik a vizsgálat eredménye.