Agresszió megjelenése kisgyermekrajzokban média hatására. - Pál Katalin (2021)
Témám egy, a mai digitális világhoz illő összefoglalás, mely betekintést nyújt a növekvő generációt érő hatásokra, impulzusokra. Témaválasztásom ezért az aktualitás és a probléma fontossága okán történt. 0-6 éves kor között a gyermek nem tudja szavakba önteni mi zajlik benne, mi bántja, ezért rajzol, ez a gyermek sajátos kommunikációs nyelve, ha ezt megértjük közelebb kerülünk hozzájuk, világukhoz. Azonban a média sokszor belerondít a gyermeki világba, fejlődésükbe, kutatásom ezt mutatja be. Megoldás erre talán nem is lehet, azonban lecsökkenteni a média által okozott impulzosokat igen, de ahhoz a a gyermeket körülvevő felnőtteknek kellene felfogni ennek a dolognak a fontosságát.