Soproni SZC Handler Nándor Mentor Protokoll - Kassainé Schmuck Vivien (2021)
A középiskolákban a mentorálás elég korlátozott formában van jelen, ami van, az is főleg a központi eljárásrendhez igazított. Pedig egyre nagyobb az igény az oktatásban résztvevők oldaláról az ilyen jellegű megsegítésre, mind oktatói, mind tanulói részről. Szakdolgozatomban javaslatokat, kipróbált megoldási lehetőséget kínálok a mentorálás alternatív megközelítésére, kiemelve a mentorálás fontosságát. Bemutatom a tapasztalatokra alapozva, milyen lehetőségek rejlenek a különböző mentorálási formákban, és hogyan kapcsolódik a mentorálás folyamata a minőségbiztosításhoz az oktatási intézményekben. Az a rendkívüli helyzetben nyilvánvalóvá vált, hogy az iskola szerepe és a nevelő-oktató munka nélkülözhetetlen és az eddigi szerepek és funkciók is megváltoztak. A digitális oktatás a velejáró jó és rossz tapasztalatok megerősítették azt, amit az oktatók és az iskolákban dolgozók eddig is tudtak, az egyéni megsegítés és támogatás jelentősége egyre fontosabb a tanulók és az oktatók körében is. A mentorálás megfelelő intézményi hozzáállással megerősíti az iskolában végzett munkát és példát mutat a következő generációknak.