A duglászfenyő [Pseudotsuga menziesii (Mirb.) Franco] jelene és jövője a Sopron környéki erdőkben - Lados Botond (2021)
Dolgozatom célja megvizsgálni a duglászfenyő [Pseudotsuga menziesii (Mirb.) Franco] jelenlegi helyzetét és jövőbeni szerepét a Sopron környéki erdők fenyves tájképének megőrzésében. Ennek érdekében 16 erdőrészletben végeztem méréseket, melyek során az állományszerkezeti tényezőket, az egészségi állapotot és a törzsminőséget vizsgáltam. Az eredmények alapján azt a következtetést vontam le, hogy a duglászfenyőt alacsony elegyarány mellett alkalmazva, az ökológiai és ökonómiai követelményeknek megfelelő módon a tájkép megőrizhető.