Terápiás állatok az óvodában - Singer Rebeka Ilona (2021)
Számomra az állatasszisztált terápiák nagyon érdekesek és különlegesek. Kutatásomban az óvodai színtérre fókuszáltam. Vizsgáltam, hogy miképp módosítja a gyermekek személyiségfejlődését az állat, kiemelten az intézményes nevelés során. Érdekelt, hogy az állatokat hogyan lehet becsempészni a gyermekek intézményes nevelésébe, és az is, hogy erről az emeberek, kiemelten a szülők/gondvielők, illetve pedagógusok, mennyire tájékozottak. Ezzel kapcsolatban kérdőívet készítettem, melyet az említett személyek töltöttek ki 2021. márciusában. A kérdőív eredményei a dolgozatban olvashatóak. Célom az volt, hogy még több ismeretet szerezzek a témával kapcsolatban, különös tekintettel a terápiás kutyákra, illetve, hogy felmérjem a szülők és pedagógusok tájékozottságát az állatasszisztált terápiával kapcsolatban.