A két és fél éves korú gyermekek óvodáztatási körülményei - Kovács Krisztina (2021)
A dolgozat a Magyarországon élő két és fél éves korú gyermekek óvodáztatásának jogi hátterét mutatja be, s a szakirodalmak segítségével az érintett korú gyerekek fejlődési adottságait térképezi fel. Bemutatja a kutatásban résztvevő csecsemő-és kisgyermeknevelők, óvodapedagógusok, két és fél éves korú gyermeküket óvodába adó szülők érzéseit, tapasztalatait a témával kapcsolatban. Módszertanát tekintve kvalitatív és kvantitatív metódust egyaránt felhasznál. Az anonim kérdőívek segítségével reális, mérhető, értékelhető adatokat mutat be a megkérdezett mintavételi csoportok válaszaiból, a metaforakutatás segítségével pedig az egyének mélyebb érzelmeire, gondolataira is rávilágít.