Gyermekek érzelmi intelligenciáját befolyásoló tényezők - Horváth Lili (2021)
Szakdolgozatom a gyermekek érzelmi intelligenciájának befolyásoló tényezőit vizsgálja. Összehasonlítom a különböző intézménytípusba járó gyermekeket, valamint az ott dolgozók attitűdjét is. Kutatásom során kitérek a csoport összetételre, és a létszámára is, ezen kívül pedig felmérem a felnőttek hatását a gyermekekre. Hipotéziseim közül van, ami beigazolódott, van, ami csak részben, és van ami megdőlt. Összegezve azonban elmondható, hogy a gyermekek érzelmi nevelésére is fontos odafigyelnünk, és ehhez megfelelő körülményeket teremtenünk.