Kommunikáció az óvodában. Médiahatás, befolyásolás. Az okoseszközök jelenléte a kisgyermekek mindennapjaiban. - Matuska Éva (2021)
Napjainkban elkerülhetetlen a digitális eszközök használata – szerves részei életünknek, jelentősen megkönnyítve a mindennapokat. Előnyei vitathatatlanok, de egyre inkább foglalkoztatja a szakembereket, hogy a pozitívumaik mellett milyen negatív hatásokkal bírnak ezek az eszközök az emberekre, ezen belül is a kisgyermekekre, akik életének már természetes szereplői a televízió és a számítógép mellett az okostelefonok és a tablet is. Dolgozatomban hazai és külföldi szakemberek tanulmányai alapján megpróbáltam összefoglalni az okosezközök pozitív és negatív hatásait, illetve kérdőíves kutatásomban a szülők okoseszközökhöz való hozzáállását vizsgáltam. Arra kerestem a válaszokat, hogy mi okból kerülnek az okoseszközök már oly fiatal korban a gyermekek kezébe, ezzel kapcsolatos kutatásomat és annak eredményeit mutattam be megoldási javaslatokkal, hasznos tanácsokkal kiegészítve.