Növőtér-vizsgálatok kocsányos tölgyes állományokban - Vers Balázs (2021)
A diplomamunkám célja a kocsányos tölgy (Quercus robur) jelenlegi növőterületének vizsgálata volt. A kutatásomat a Lábodi Vadászerdészet Ágerdei kerületében lévő állományokban végeztem. A kutatás során több különböző korú erdőrészletet elemeztem. Továbbá próbáltam megállapítani, hogy az egyes erdőrészletekben a különböző nagyságú növőtérrel rendelkező egyedek közül melyik növőtér tartományban produkálták a legnagyobb fatömeget. Ezekből az eredményekből igyekeztem következtetéseket levonni.