A gyermekkori személyiség megismerése a mese, a játék és a rajz eszközeivel - Somogyiné Csonka Boglárka (2021)
Az óvodás gyermek egyik fő jellemzője, hogy tetteit, cselekedeteit erősen meghatározzák érzelmei, melyek olyan szinten vezérlik, hogy azok a dolgok, történések tudják felkelteni érdeklődését, megragadni, melyek ezen a síkon mozognak. Alapvetően a két véglet, ami inspirálja, a nagyon pozitív és a nagyon negatív élmények. Ezeket tárja fel ez az empirikus kutatás, mely a meserajz módszer alapjain nyugszik. A felsorakoztatott eredmények kétségtelenül alátámasztják e módszer személyiség megismerési folyamatának eredményességét.