508-as Marcal – medencei tájegység vadgazdálkodóinak ökonómiai elemzése - Vida-Süle Beatrix (2021)
Diplomamunkám témája tehát az 508-as Marcal – medencei tájegység vadgazdálkodóinak ökonómiai elemzése. Dolgozatomban röviden bemutatom az 508-as Marcal-medencei tájegység vadgazdálkodásának alapjait, felépítését, működését. Elkészítem az 508-as Marcal-medencei tájegység vadászatra jogosult szervezetei által elkészített éves pénzügyi beszámolók (mérleg, eredménykimutatás) összegyűjtését, és teljes körű feldolgozását a 2015-2019. évekre. Továbbá kérdőíves felmérést végzek az 508-as Marcal-medencei tájegység hivatásos vadászai körében, és a vadásztársasági elnökök körében ökonómiai témakörben. Átfogó ökonómiai képet készítek az 508-as Marcal – medencei tájegység vadgazdálkodóinak ökonómiai mutatóiról és szakmai foglalkoztatási helyzetéről. Megállapításokat és javaslatokat teszek a tájegységi és vadásztársasági döntéshozók számára, a vadgazdálkodást-vadászatot érintő gazdasági és munkaügyi kérdésekben.