Gyógynövényhasznosítás, mint erdei mellékhaszonvételi lehetőség napjainkban - Nagy Kristóf Zsolt (2021)
A diplomamunkám fő témája a gyógynövényhasznosítás lehetőségei voltak. Kutatásom során két felmérést végeztem. Az egyik egy országos szintű kutatás volt, amelyben a magyar lakosság gyógynövény felhasználói szokásait vizsgáltam. A másik egy gazdasági kérdésekre vonatkozó kifejtő jellegű kérdéssor volt, amit az erdőgazdaságoknak készítettem. A lakossági felmérés eredményei alapján megállapítottam, hogy rendkívül nagy kereslet van a gyógynövények és azokból készült termékek iránt. Az egészséges életmód és az ezzel kapcsolatos termékek „divatossá” váltak. Az erdőgazdaságoktól kapott válaszok alapján arra következtettem, hogy csekélynek tekintik a gyógynövényhasznosítás várható bevételeit.