Vadföldgazdálkodás, vadtakarmányozás és vadkárelhárítás lehetőségei a Bakonyerdő Zrt, Sárosfői vadászterületén - Pup Zoltán (2021)
Szakdolgozatom a Bakonyerdő Zrt. Sárosfői vadászterületén az elmúlt 8 évben keletkezett vadkáradatok, illetve a jelenlegi vadkármegelőző intézkedések feldolgozására és ezek bemutatására épül. A kiértékelt adatok alapján javaslatot tettem a jelenlegi vadföldgazdálkodás és a vadtakarmányozás módosítására, illetve egyéb módszerekre, élőhelyfejlesztésekre, amelyekkel a vadkár mérsékelhető lenne. Javaslataim esetleges bevezetésre kerülésének gazdasági-, valamint költségvonzatai is felvázolásra kerültek.