Önellátást szolgáló erdőkert tervezését megalapozó vizsgálatok végzése családi gazdaságban - Heiszig Benedek (2021)
Az erdőkert mérsékelt övön is alkalmas a családi gazdaságban megvalósuló önellátás nagymértékű támogatására, telepítése gyengébb termőhelyen is eredményes lehet. Bár nagykereskedelmi élelmiszertermelésre nem igazán megfelelő, ez az agrárerdészeti rendszer hatékony eszköze lehet helyi, egészséges termékek előállításának, illetve az ökológiai válság kezelésében is fontos szerephez juthat. A dolgozat keretei között tárgyalt, saját felméréseimen és szakirodalmi forrásokon alapuló erdőkert-tervezet a helyi adottságokhoz alkalmazkodva mutat fenntartható alternatívát az élelmiszer-önrendelkezés megvalósulásához.