A XXI. századi oktatási módszerek lehetséges alkalmazása a testnevelésben(élménytestnevelés). - Róka Gy. Norbert (2021)
Pedagógusként legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy diákjaimmal megszerettessem a saját tantárgyamat a testnevelést! Változó, felgyorsult, digitalizált világunkban egyre nehezebb ezt megvalósítani. Véleményem szerint, ha lépést tartunk a legújabb trendekkel, innovatív feladatokkal bombázzuk őket, megfelelő tanórai klímát alakítunk ki, közösen találunk ki számukra megfelelő, elérhető célokat, akkor sikeresek leszünk! Ezen irányvonalak mentén, dolgozatomban a testnevelés tantárgy legújabb módszertani lehetőségeit hasonlítom össze a hagyományos(poroszos) módszertannal. A kutatásomban pedig ennek eredményeit vizsgálom. A XXI. század testnevelése mindenkié, ezért nagyon lényeges, hogy diákjaink élményekkel távozzanak a tornateremből! A mozgás, sport megszerettetése kulcskérdés, hiszen a minőségi élet a sport szeretetével kezdődik!