Az óvodai és családi étkezés az egészséges életmód tükrében - Merkó Patírcia (2021)
Szakdolgozatomban az egészséges életmód témakörében vizsgálódtam családi és intézményes keretek között. Úgy gondolom, hogy manapság nagy szerepe van az intézményes étkeztetésnek a gyermekek életében. Az menzák megreformálására az elmúlt néhány évben több jogszabály és projekt került kidolgozásra. Kutatásomban arra szerettem volna választ kapni, hogy a szülők mennyire figyelnek oda saját és ezáltal gyermekük egészséges étkezésére, illetve milyen véleményeket alkotnak az óvodában kínált ételekről. Szakdolgozatomban kutattam azt is, hogy van e különbség a szülők pozitív véleménye és aközött, hogy az óvoda saját konyhával vagy nem saját konyhával rendelkezik. Az adatok gyűjtéséhez az írásbeli kikérdezést választottam. A felvetett öt hipotézisem közül, három beigazolódott.