Az AFGÉS-MÓDSZER alkalmazása a pedagógiai fejlesztés során - Antal Ágnes (2021)
Dolgozatom témájának saját módszerem bemutatását választottam, a fejlesztő pedagógia tükrében. Megkerestem az összefüggéseket, hol, miben segíti, miben támogatja a fejlesztést. A szakirodalmi háttérben bemutattam a fejlődés fogalmát, fejlődési szakaszokat, korai fejlesztés fontosságának bemutatását, fejlesztés színtereit. Ezt követően az AFGÉS-módszer óvodai alkalmazásáról szóltam, amelynek során részletesen bemutattam a módszerem technikáit, hogyan alkalmazzák, valamint a jótékony hatásait, mit fejleszt, miben segíti a pedagógust, a gyermeket, és a szülőt egyaránt. Dolgozatom utolsó fejezeteiben a szülői és a pedagógusi véleményeket mutattam be, melyből kiemelném, hogy a módszerem által elindult gyermekek az intézményekben hatalmas előnnyel indulnak társaikkal szemben. Összegzésképp az AFGÉS módszer és a pedagógiai fejlesztés kapcsolatáról szóltam, a módszer kiegészíti és segíti a fejlesztő pedagógiai foglalkozást.