Módszertani változások a digitális oktatásra való átállás miatt a 2020-as évben - Herczegné Velkey Eszter (2021)
A kutatás a 2020-as tavaszi illetve őszi tanítási időszakban bekövetkező módszertani változásokat mutatja be, több aspektusból vizsgálva. Egyrészt a digitális oktatásra való átállás nehézségeit, a digitális oktatás módszertani kihívásait, másrészről a diákokkal való kapcsolattartás és értékelés céljából alkalmazott módszereket és végül ennek az időszaknak a tapasztalatait mutatja be az alkalmazott kutatási módszereken, elemzéseken keresztül. A kutatás során több mint 100 érintett pedagógus töltötte ki kérdőívet, továbbá 5 fő mélyinterjú elkészítésében is közreműködött. A kutatás eredményei nagyrészt alátámasztották az előzetesen meghatártozott hipotéziseket, azonban rámutatott olyan problémákra, kérdéskörökre is, amik nem voltak magától értetődőek a kutatás megkezdésekor.