Pedagógiai innováció az óvodában - Az éjszakai óvoda ötlete Szolnokon - Hóbor Dorina (2021)
A következő tanulmányban egy pedagógiai innovációt fogok bemutatni, ami első hallásra elég idegen és megosztó téma: éjszakai óvoda. Több kérdés is felmerülhet ennek a két szónak együttes használata során. Óvoda? Éjszaka? Milyen célt szolgál? Van–e erre igény? A kutatásomból ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk. Kérdőív segítségével vizsgáltam ezeket a kérdésköröket két célcsoporttal, a szülők és az óvodapedagógusok segítségével. A téma, ahogy azt megjósoltam, teljesen megosztó volt, ellentétes vélemények kerültek kifejtésre, aminek elemzése nagyon érdekes volt. Elgondolkodtató, hogy mennyiféleképpen közelítették meg az adott témakört. Ami biztosnak mondható az az, hogy ennek a pedagógiai innovációnak is hosszú és nagy utat kell majd bejárni, hogy esetleg a későbbiekben széles körben elfogadott legyen.