A mese az olvasóvá válás első lépcsőfoka - Karafiát Adrienn (2021)
Szakdolgozatom célja, hogy bemutassa a mesék világán keresztül az óvodás korú gyermekek olvasóvá nevelését. Dolgozatom első részében szakirodalmak segítségével szemléltetem, hogy a család, az óvoda és a könyvtár hogyan alapozza meg a mindennapi mesével ezt a hosszú folyamatot. A mese hatással van a gyermek személyiségfejlődésére, későbbi életére. A digitális világ hogyan befolyásolja a 3-7 éves gyermeket? A felmérés kisvárosi szinten, Sárváron zajlott. A kutatás a szülők és az óvodapedagógusok véleményét ismerteti, a meséről, a meséléséről, az olvasási és meseolvasási szokásokról, illetve a gyermekek médiafogyasztásáról.