Sportolási lehetőségek Pápán óvodás korban - Nagy Rebeka (2021)
Szakdolgozatomban lakóhelyemen, Pápa városában az elérhető sportolási lehetőségeket, szokásokat jártam körül, valamint a sport, mozgás hatásait az óvodás korú gyermekek körében. Célom, hogy a gyermekek mozgásfejlődéséről, továbbá a mozgási lehetőségekről átfogó képet adjak a kisgyermekes szülők számára. Az első fejezet rávilágított arra, hogy a csecsemő és a kisgyermekkori mozgásfejlődés mennyire meghatározó, kihat minden képességterületre, befolyásolja az egész személyiségfejlődést. Ezt követően bemutattam a pápai mozgás- és sportolási lehetőségeket, melyek az óvodás korosztály számára elérhetőek. A kutatásom során és a hipotézisek bizonyítására írásbeli kérdezés módszerét alkalmaztam online kérdőívvel, melyet a szülőknek állítottam össze. Ezen felül a munkahelyemen teljesítményfelmérést végeztem a gyerekekkel. Továbbá felkerestem a pápai sportegyesületek vezetőit és szakembereit, ez esetben a strukturált interjú módszerét alkalmaztam. Összességében elmondható, hogy a gyerekek sokféle lehetőség közül választhatnak, óvodai keretek között még több sport lenne elérhető. A dolgozatom jó információ forrás lehet a szülők számára is.