Hatékony kommunikáció és konfliktuskezelés az óvodában - Ficzekné Konkolyos Szilvia (2021)
A kommunikáció az élőlények, kiváltképp az emberek életének nélkülözhetetlen része, hiszen az élet minden területén szükség van rá. Dolgozatomban szeretnék áttekintést adni arról, hogyan működik a sikeres kommunikáció, milyen formában tud az óvoda a szülővel hatékonyan kommunikálni, jó kapcsolatot kialakítani. Konfliktusok esetén milyen megoldások által tudunk eredményesen együttműködni. A mai szülők számára természetes a szóbeli kommunikáción túl a modern kommunikációs csatornák használata. A kapcsolattartás bármely formája hasznos, de természetesen a személyes kommunikáció a leghatékonyabb. A személyes kapcsolatok kialakítása, ezek intenzitása, az őszinteség rengeteg probléma elkerülését teszi lehetővé.