A gyerekjóga érzelmi intelligenciát fejlesztő hatása és szerepe az óvodákban - Lascsik Tímea (2021)
Dolgozatom témáját képezte az érzelmi intelligencia, amelyen belül a gyerekjóga, mint EQ-t fejlesztő hatású, komplex mozgásforma jelenik meg az óvodákban. A téma közel állt hozzám, mert az érzelmi intelligenciát fontosnak találom megalapozni már kisgyermekkorban, a gyerekek későbbi boldogulását elősegítve, amit a gyermekjóga nagy mértékben támogat egy mindennapos játékba ágyazott mozgásforma során az óvodai tevékenységekbe beépülve. Számos szakirodalom alátámasztja a fentieket. Kutatásomban arra voltam kíváncsi, hogy az óvodapedagógusok és szülők mennyire ismerik, támogatnák az óvodai gyerekjóga megjelenését az óvodai csoportokban, illetve esetlegesen egy helyi programba vagy az ONAP-ba való bekerülését. Kérdőív segítségével kerestem a válaszokat a hipotéziseimre. Hivatásom alatt szeretném mélyebben elsajátítani a mozgás fejlesztő hatásait egy képzés elvégzése segítségével.