Beszoktatás az óvodába Covid-19 vírus ideje alatt - Csorvásy- Jilk Noémi (2021)
Dolgozatomban azt az új élethelyzetet igyekesztem kérdőíves módszerrel felderíteni. Ez pedig a gyerekek beszoktatása az óvodába a Covid-19 vírus idején. Dolgozatom pontosságának érdekében két kérdőívet készítettem, mely a járvány előtti beszoktatást kutatta és egy másikat, mely a járvány ideje alatt. Több olyan kérdést is feltettem amire sajnos olyan válaszokat kaptam, amelyek megleptek. Több éve óvodapedagógusként dolgozó kolléganőkkel folytatott beszélgetések során és csoprotlátogatások alkalmával, sajnos olyan pszichológiai összefüggésekre következtettünk, amely segítette a gyerekeket beszokni az intézménybe, de sajnos a családi kapcsolatok gyengülésére is utalni enged.