A digitalizáció hatásai óvodáskorban - Endrődi-Kiss Alexandra (2021)
Napjainkban a digitalizáció, az okoseszközök terjedése megkerülhetetlen, és megállíthatatlan folyamat.Ma már általánosnak mondható, hogy az emberek okostelefonnal járnak, és a háztartások jelentős részében elérhető vezeték nélküli kapcsolat, vagy sok esetben mobil internet.Napjaink gyermeke születése pillanatától körül van véve az okoseszközökkel, a folyamatos kapcsolat lehetőségével, a végtelennek tűnő információforrással. Jelen kutatásomban arra próbálok választ keresni, hogy milyen negatív és pozitív hatásai lehetnek ennek a helyzetnek. Milyen hatással van a technika jelenléte a mai óvodás korú gyermekekre. Nyilvánvalóan minden szülő máshogy viszonyul ehhez a témához és ennek megfelelően más és más időpontban ismerteti meg gyermekével az okoseszközökben rejlő lehetőségeket. De vajon mikor van a „jó” időpont, és miért akkor?