A koragyermekkori agresszió megjelenése a 0-3 éves korosztály körében - Molnár-Bognár Anett (2021)
Pedagógusként napi szinten számtalan olyan helyzettel kerülök szembe, amiben a gyermek valamiért a kezelhetetlenségig tesz olyan megnyilvánulásokat, amelyek a környezetét károsítják. Sokszor kapom fel a fejem annak láttán, hogy a gyermekek belerúgnak társukba, megütik a másikat szinte minden előjel nélkül, nem csupán önvédelemből, hanem leginkább a szándékosság áll a tett mögött.Jelen tanulmányomban kutatási célom az, hogy felmérjem a bölcsődei intézményekben előforduló agresszív megnyilvánulásokat, ezeknek a megnyilvánulásoknak a milyenségét, mennyiségét egy adott nevelési évben. Szeretnék minél szélesebb körben átfogó képet kapni arról, hogy a konfliktushelyzeteket mi okozza, valamint, hogy ezeket a kisgyermeknevelők hogy kezelik. Kérdéseimre kérdőíves kutatással illetve szakirodalmak tanulmányozásával szeretném a válaszokat megtalálni.