A mese szerepe a gyermeki fejlődésben - Peszmeg Dorina (2021)
A tanulmányaim során már nagyon sokszor találkoztam a mese fontosságával, de szerettem volna mélyrehatóbb tudást szerezni a témában és ezért igyekeztem dolgozatom a legjobb tudásom szerint elkészíteni. Szakdolgozatom két részre, a szakirodalmi és a kutatási részre osztható. Elsősorban szerettem volna tisztázni a gyerekek pszichológiai fejlődését. Úgy gondolom, hogy ez szükséges ahhoz, hogy teljes és valós képet kaphassunk a témáról. Mindezek után szakdolgozatom olvasóját a mesék csodás világába vezetem, ahol reményeim szerint választ kaphat a mesékkel kapcsolatos esetleges kérdéseire. Kutatásomban szerettem volna egy átfogó képet kapni arról, hogy a szülők hogyan viszonyulnak a mesékhez. Volt pár felvetésem a témával kapcsolatban, amikre mindenképp szerettem volna választ kapni. A kitöltők válaszai alapján megtudtam, hogy hipotézisem reálisak voltak-e. Úgy gondolom, hogy kutatásom célja teljesült és betekintést nyerhettem a szülők attitűdjébe a mesékkel kapcsolatban.