Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai életbe való integrálása - Gecse Alexandra Patrícia (2021)
Nagyon fontosnak tartottam a megfelelő téma kiválasztását. Véleményem szerint napjainkban egyre gyakrabban fordulnak elő sajátos nevelési igényű gyermekek az óvodában, ezért fontosnak tartom, hogy minél több ismerettel rendelkezzünk róluk, hogy fejlődésük, fejlesztésük a legmagasabb szinten mehessen végbe. Fontos, hogy az óvodapedagógus észrevegye, észlelje a problémát az adott gyermeknél, tudja hova kell fordulni esetleges segítségért. Tisztában kell lenni a sajátos nevelési igény fogalmával, típusaival, valamint a lehetséges fejlesztési lehetőségekkel, terápiákkal. Szakirodalmak segítségével igyekeztem minél jobban megismerni az adott témát, minél széleskörűbben feldolgozni.