A szülők médiatudatos gondolkodása szemben a valósággal - Rádi Stella (2021)
Szakdolgozatom témája a Szülők médiatudatos gondolkodása szemben a valósággal. A 21. századot digitális évszázadnak nevezik, hiszen a technológia a mindennapi életünk része. Jelen van a munkában, az ügyintézések során, a tanulásban és a szórakozásban egyaránt. Nemcsak a felnőttek életének szerves része a média és a technológia, hanem a gyerekekének is, hiszen már az első években találkoznak mindazzal, amivel néhány évtizede csak felnőttként ismerkedtek meg az emberek. Ez nyilvánvalóan probléma, hiszen a média pozitív hatásai mellett ismerjük a negatívumokat is, és azt, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha a gyerekek korlátozás nélkül a képernyő előtt nőnek fel. Úgy gondolom elmondható, hogy minden szülő a legjobbat akarja gyermekének az élet minden területén, így egyfajta médiatudatos gondolkodás jellemző rájuk. Azonban annak ellenére, hogy a szülők a legjobbra törekednek, sajnos a valóságban nem mindig ez valósul meg, a másik oldalt óvodapedagógusok véleménye által igyekszem ismertetni. Szakdolgozatom célja, hogy bemutassam milyen nagy szerepe és felelőssége van a szülőknek, milyen pozitív és negatív hatásai vannak a médiának és a technológiának, illetve, hogy mit tehetünk azért, hogy mi magunk is médiatudatossá váljunk.