Korai intervenció a bölcsődében - Bán Vivien (2021)
Szakdolgozati kutatásomban a mosonmagyaróvári egyesített bölcsődék intézményében folytatott felméréseket mutatom be. Célom, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek integrálásás, fejlesztését, valamint a velük való gondozást megismerjem. Valamint, hogy a felnőttek közötti kommunikáció milyen mértékben befolyásolhatja a gyermek fejlesztésének sikerességét. Ennek érdekében végeztem induktív, összefüggés feltáró kutatást, melyet szóbeli strukturált interjúval, valamint írásos kérdőíves felméréssel támasztottam alá. A kutatási módszer mellett pedig készítettem két esettanulmányt. In my dissertation research I present the surveys carried out in the institution of the combined nursery in Mosonmagyaróvár. My goal was to get to know the integration and development of children with special educational needs, as well as their care. As well as the extent to which communication between adults can influence a child’s developmental success. To this end, I conducted inductive, correlation research, which was supported by an oral structured interview and a written questionnaire survey. In addition to the research method, I prepared two case studies.