A jelzáloghitelezés szabályozása, lehetőségei - Jagadics András József (2020)
Ezen dolgozatommal a leghosszabb futamidejű hitelkonstrukciót, a jelzáloghitelt vizsgálom. A jelzáloghitel középkori eredetétől, a kialakult modelljein át, a jelenlegi magyar szabályozásig. A magyar szabályozással összhangban fontos kiemelni az állami támogatások szerepét a jelzáloghitelezés fellendülésében és a jelenlegi piaci helyzetben is. Bár a koronavírus okozta gazdasági válság minden bizonnyal visszavetette a hitelhez folyamodók számát, a vírus okozta visszaesést a jelenlegi kormány újabb támogatások bevezetésével próbálja tompítani.