A vad által okozott kár kezelése a Vértesaljai Földtulajdonosok Vadásztársaságnál - Katona Mária (2020)
A szakdolgozat témája egy választott vadászterületen bemutatott mezőgazdasági kultúrákban keletkezett vadkár, annak becslése és a kártérítés folyamata. A dolgozat célja az volt, hogy összefoglalja a jelenleg hatályos jogszabályok alapján a vadkárral kapcsolatos eljárás rendet. A kárigény bejelentésének, a kár megállapításának, és az ezzel kapcsolatos eljárásnak a menetét, ügyintézését, a kár ellenértékének kifizetéséig. Ugyanakkor észrevételek tehetők, más gazdálkodók véleményének alapján is, a vadkárbecslés során előforduló anomáliákra, vagy az ügyintézés lehetséges egyszerűsítésére.