Magyarország és Szlovákia vadgazdálkodásának összehasonlító elemzése 2014 és 2018 között - Tamás Skala (2020)
Dolgozatomban Szlovákia és Magyarország vadgazdálkodási statisztikáját hasonlítottam össze 2014 és 2018 között. Bemutattam a nevezetesebb vadászati emlékeket a mai Szlovákia területén, Szlovákia klimatikus viszonyait, továbbá a mezőgazdasági vetésterületek nagyságait. Elsődleges forrásként használtam a két ország vadgazdálkodási statisztikáit, mely adatokra támaszkodva került bemutatásra a nagyvad ivararányának összefüggései. Az apróvadfajoknál a mezei nyúl és a fácán példáján keresztül mutattam be a két ország között fellépő különbségeket. Bemutatásra került továbbá a pénzügyi adatok és a vadkár nagysága.